tekstschrijver Amersfoort

Werkontwijkend gedrag #ftw! 9 tips om je compleet door te laten afleiden

Reading Time: 4 minutes

Werkontwijkend gedrag? Helemaal als je freelancer bent zal je dit bekend voorkomen. Want je bent baas over je eigen tijd, en dat is precies je valkuil. Maar moet je je wel verzetten hiertegen? Of mag je je af en toe lekker laten meenemen en verdwalen in al was passiert?

Fijn dat je dit leest, wogger!

Werkontwijkend gedrag, oftewel woggen, daar maken we ons allemaal schuldig aan. Misschien jij nu ook wel, omdat je dit blog zit te lezen.

Begint het al te knagen, dat schuldgevoel? Begrijpelijk, want we geloven nog steeds heel erg sterk in een ‘8 uur per dag productief kunnen zijn’-modus. Ik ben er zelf inmiddels achter dat áls je 8 uur per dag productief kunt zijn, je waarschijnlijk een long distance runner bent. Helemaal als je een creatief beroep hebt fluctueert je productiviteit nogal. Zit je in een flow? Dan vergeet je bijna de tijd (..attentie, Flipje wil nu ECHT opgehaald worden uit Smålland). Krijg je de zinnen, intelligente gedachtes of berekeningen maar niet uit je brein geperst? Tja, accepteren en doorploeteren dan maar. Want behalve een blokje om is er niet zoveel dat je kunt doen.

Geef je over, want het wordt (nu) toch niks

Of… je geeft gewoon toe aan je creatieve blokkade. Klap dicht die laptop en staar naar buiten. Of laat open die laptop, en start de eternal scroll op Facebook of Instagram. Dit zijn de pagina’s en accounts waar ik standaard in blijf hangen. Dus boost je creativiteit op een later moment en dompel je nu onder in alles wat afleidt. Thank me later.

1. Ugly Belgian Houses

Ruimtelijke ordening in België is a wee bit different dan het strak georganiseerde Nederland. Moet je hier voor een lullig wc-raampje langs vijf loketten om een vergunning te krijgen: bij onze zuiderburen volstaat het wanneer je simpelweg ‘iets van grond bezit’. Wat je daar vervolgens op plempt zal iedereen een worst wezen. Klik, kijk en vergaap je aan alle architectonische mogelijkheden.

werkontwijkend gedrag tekstschrijver Amersfoort

Via creators.vice

2. De Foutmijn

De muziekwereld bezorgt ons aan de lopende band pareltjes. En soms glanzen die parels zo hard dat we bijna niet kunnen zien hoe schoon ze zijn. Gelukkig scheidt de Foutmijn voor ons de kaf van het koren. Alleen luisteren we nou naar het nou kaf? Of het koren?

werkontwijkend gedrag copywriter Amersfoort

3. Surrealistic Reality

De inhoud van deze Facebookpagina laat zich niet in één zin vangen. Vooruit, ik probeer het toch: faceswaps tussen baby’s en toiletborstels, de driehonderd gezichten van Nicolas Cage, dieren die mensen griezelig goed nadoen en mensen die dieren griezelig goed nadoen. Onder andere.

tekstschrijver gezocht amersfoort

4. I fucking love science 

Hoewel wij mensen vaak lijken te denken dat zonder ons de wereld ophoudt met draaien, weten we stiekem ook wel dat het Moeder Natuur aan haar aardkorst zal roesten wat wij homo sapiens allemaal uitvreten. En misschien is daarom juist wel vet om te steeds meer te leren over de omgeving waarin we toevallig leven. Over de breinen die we toevallig hebben, de lichamen waar we toevallig mee behept zijn en de biljoenen andere aardbewoners die toevallig in de buurt fladderen, rondkruipen of hun gevoeg doen in onze tuinen. Want hoe meer we weten, hoe meer we weten dat we niets weten.

Tekstschrijver fucking loves science

5. Museum of Internet 

Dit account lijkt wel op Surrealistic Reality, maar is minder arty farty, en meer People of Walmart (bonustip!). De liefhebber van ongelukkig uitgesneden advertenties, kinderen die onder de Nutella zitten, katten die op Gollum lijken en ingenieuze doch zeer onlogische life hacks komt hier bijzonder goed aan zijn of haar trekken. Als je zo prikkelarm mogelijk wil woggen zou ik niet doorklikken naar de website.

Museum of Tekstschrijver in Amersfoort

6. Fotoshoot in Turkije met Sgatje

Aapjes kijken? Klik dan vooral hierop. Alle elementen zijn aanwezig: ondergaande zon, gelukkige mensen, vakantiesfeer en een enthousiaste fotoflits. Het is het allemaal net niet. Of net wel. Oordeel zelf.

Tekstschrijver sgatje

7. Hilarische Russische bruiloftsfoto’s

In dezelfde categorie vallen deze Russische vrienden en vriendinnen. Is het kunst? Is het surreëel? Is het ordinair? Is het kitsch? Het is in ieder geval origineel. Denk ik.

Copywriter russian bride

8. Awkward family photos

Golden oldie that never gets old. En misschien een goede aanleiding om die doos met foto’s uit 1982-1995 nog eens van zolder te trekken.

9. Ffffffound 

Ooit was er Ffffound, de website voor prachtig en inspirerend beeld, dat je kon delen. Wie designer, ontwerper, illustrator, vormgever of iets anders beeldigs deed wist wat hier te koop was. Of nou ja, het was niet te koop, het was voor de heb. Daarom legde de site het loodje. Toch jammer dat kapitalisme zo vaak blijkt te werken. Maar gelukkig heeft Designinspiration een aantal Ffffound-worthy juweeltjes verzameld.

tekstschrijver Amersfoort

Wat is jouw favoriete wog-account? Mag ook een website, YouTubekanaal, blog, Instagramaccount of wat anders zijn.

De rooskleurige wereld die Corina, Zarayda, Dennis, Michael, Dolly, Eelco en Ninke je als ondernemer voorspiegelen
Je onderbuik speelt een grote rol in het ondernemen (nee, niet je vetrol)
No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Psst.. ik maak heel lekkere granola. Recept hebben? Laat je e-mailadres achter
En dan ontvang je meteen mijn nieuwsbrief (waar je je eventueel, ooit, later als je groot bent, altijd gratis en voor niks kunt afmelden)